Hitta telefonens IMEI-nummer

 

Hitta telefonens IMEI-nummer

IMEI är en förkortning av International Mobile Equipment Identity och är lite som telefonens personnummer. Ett IMEI-nummer består alltid av 15 siffror och oberoende av vilken modell av telefon, så tar man fram numret genom att knappa in *#06# på telefonens knappsats

Om telefonen är återställd, så att du inte kommer åt tangentbordet för att kunna knappa in *#06# så hittar du även numret genom att trycka på " i " som visas på startskärmen (se bilden som visas nedan) 

Om du skall beställa en upplåsning av telefonen, är det väldigt viktigt att rätt IMEI-nummer anges i beställningen. Annars finns risken att man beställer en upplåsning av fel telefon. Detta är vanligt då man endast kontrollerar IMEI-numret som står på telefonens kartong eller sim-korthållaren. Hållaren eller kartongen kan ha blivit utbytt vid ett tidigare tillfälle, vid till exempel service eller köp av begagnad telefon så kan både delar och kartongen komma från en annan telefon. Då uppstår detta problem med fel IMEI-nummer.

Så var därför alltid noga med detta, dubbelkontrollera genom att knappa in *#06# för att vara säker på att rätt IMEI-nummer anges på din beställning.

 

Hitta IMEI på iPhone

  

Tryck på Symbolen i högra hörnet för att visa telefonens IMEI-nummer.